Lars Ove Aarstad

- En faglig blogg om digital markedsføring

Hvordan er det å være en student under en pandemi?

12.Mars ble en spesiell dag for alle, inkludert oss studenter. Fra den dagen så ble alt snudd på hodet og alle arbeidsrutiner vi hadde bygget og vedlikeholdt ble rast sammen og knust. Samtidig så var dette starten på en periode der vi fikk mye tid hjemme og alene med enten deg selv og/eller de vi bor med om vi ville eller ikke.

 

For meg selv ble hverdagen preget av mye tid rundt kjøkkenbordet, men også mye tid foran TVen og i senga. Det å måtte ha alle forelesninger på Zoom var det ikke alle som taklet like bra, og jeg var en av de som ikke taklet det særlig bra. Senga ble ofte mye mer fristende og en Netflix serie var mer spennende enn å høre på en foreleser som heller ikke var så fan av å være på Zoom. Det var ikke bare vi elever som ikke var så fan av zoom. Jeg klandrer ingen andre enn Covid-19 for det. Vi gjorde ikke akkurat jobben enklere for foreleseren når de fleste hadde kamera av, meg selv inkludert.

 

En av de første forelesningene vi hadde på skolen når vi startet der i 2019 var i fellesfaget «organisasjon og ledelse». Vi var i det største klasserommet under disse timene og vi observerte flere kameraer som kunne gjøre at foreleseren kunne gjøre opptak av timen til senere bruk. Vi spurte oss selv hvorfor de ikke kunne ta opp timene slik at vi kunne se dem hjemme eller repetere ved en senere anledning. Da kunne vi slippe å være tilstede på skolen og heller være hjemme i senga og følge forelesningen derifra. Under pandemien så lærte jeg fort at fysisk undervisning er noe helt annet enn undervisning via zoom, spesielt når vi studenter skjuler oss bak et kamera. Ved en fysisk undervisning så er du mer konsentrert og tilstede enn ved en forelesning på zoom.

 

Når det kommer til deltidsjobb så var jeg faktisk en av de heldige som ikke ble permittert, dog gikk jeg fra å være en vikar til å jobbe bortimot 100% om ikke mer hos Posten Norge AS som hjemkjøringssjåfør. Dette var en utrolig lettelse for når mine andre medstudenter reiste hjem til sin hjemplass, ble jeg igjen i Oslo for å jobbe. Ukene hadde en plan og det var enklere for meg å komme opp om morgenen å vite at denne uka så kan jeg faktisk gjøre noe praktisk og ikke bare være hjemme i leiligheten.

 

Dette gikk derimot utover min deltakelse i forelesningene som ikke gjorde studiesituasjonen bedre. Timene jeg skulle ha brukt på å være hjemme rundt kjøkkenbordet ved å lese ble brukt på min deltidsjobb. Når da eksamen kom så ble den berømte skippertak metoden brukt til sitt ytterste og gjorde at jeg kom meg igjennom våren fornøyd med det jeg hadde levert og oppnådd av resultater.

 

Å være en student under en slik pandemi som vi er i er tøft, vanskelig og kan være meget demotiverende for de fleste, men vi er alle sammen rammet av det. Ikke bare vi studenter men næringsliv og alle andre skoler. Dette er en pandemi vi må ha utover perspektiv i og ikke bare et innover perspektiv som handler kun vedrørende om seg selv. Sammen kommer vi oss gjennom det.

 

-Lars Ove Aarstad

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *