Lars Ove Aarstad

- En faglig blogg om digital markedsføring

Hvilken informasjon er det Google har lagret om meg?

Dette er nok et spørsmål flere sitter inne med, enten de liker det eller ikke. Jeg kom over en side her om dagen som delte nettopp dette, hva google har lagret om meg og mine søk. Den forklarer hvorfor jeg i det hele tatt for å opp annonsene som jeg gjør når jeg er på diverse nettsteder. For å finne ut av dette så må du gjøre følgende:

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Søk opp i din nettleser: https://adssettings.google.com/authenticated

 

For at du skal få tilgang til denne informasjonen må du inneha en bruker på google som er logget inn på nettleseren. Hvis du har dette så kan du logge på en hvilken som helst enhet for å komme frem til denne informasjonen.

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Inne på nettstedet

Når du da har kommet inn på nettstedet kan du få opp ganske mye informasjon om deg selv og dine søk. Inne på dette nettstedet har google gjort sine antakelser om deg og rikelig med detaljer. Her kan du se hvorfor du får opp de annonsene du gjør når du er inne på diverse nettsteder. Nedenfor kan du se hvilke antagelser de har gjort seg opp om meg. Jeg er en mann på 22 år står det på bloggen min, men google mener tydeligvis at jeg er innenfor alderen 25-34.

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Det har seg nemlig at hvis du noen gang har googlet noe, da er det inne på denne lista her og for meg selv var den lista ganske lang.

 

Fjern google sine antagelser om deg

Du kan hvis du ønsker fjerne en hver enkelt antagelse google har gjort opp om deg. Følge stegene nedenfor der jeg viser hvordan. I eksempelet så fjerner jeg brudeklær for det er lite poeng for meg å ha det i google sine antagelser om meg.

 

Steg 1 – Finn den antagelsen du vil fjerne

 

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Steg 2 – Trykk på antagelsen

 

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com 

 

Steg 3 – Trykk «slå av»

 

Da skal denne antagelsen som google har antydet om deg være fjernet. Så enkelt, selv om det kan være noen andre som har brukt datamaskinen din kan google oppfatte det som om det var deg.

 

Skru av «personlig tilpasning av annonser»

Helt øverst på nettstedet er det slik at du kan skru av google sin personlige tilpasning av annonser for deg. Da er det ganske mye morsomt som vil komme opp da google ikke får tilpasset annonsene til deg.

 

Steg 1 – Bla til helt øverst på nettstedet

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Steg 2 – Trykk på den blå prikken til høyre for «Perosnlig tilpassning av annonser er slått PÅ/AV

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Steg 3 – Trykk «Slå av/på

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Steg 4 – Trykk «Den er grei»

 

Skjermdump av nettstedet: Adssettings.goggle.com

 

Jeg håper dette var nyttig og læringsrik informasjon for deg om google sin personlige tilpasning av annonser for deg, det var det for meg. Skulle du ha noen flere spørsmål eller bare er ren nysgjerrig på hvem jeg er, er det mulighet for å kontakte på LinkedIn, ellers kan du legge igjen en kommentar her på bloggen min

 

-Lars Ove Aarstad

 

 

Aktuelle lenker:

https://adssettings.google.com/authenticated

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *