Lars Ove Aarstad

- En faglig blogg om digital markedsføring

Hvordan opprette din første Google Ads kampanje?

Lars Ove Aarstad

Lars Ove Aarstad

24 Mai, 2021

I dette innlegget vil jeg vise deg hvordan du kan opprette din første Google Ads kampanje ved å vise hvert enkelt steg frem til publisering. Jeg tar forbehold om at du allerede har opprettet Google Analytics konto og at du koblet den til ditt aktuelle nettsted.

 

Steg 1 – Opprett konto

Dette er det aller første du må gjøre for i det hele tatt komme i gang med Google Ads. Har du allerede gjort dette kan du gå over til Steg 2.

 

Steg 2 – Velg ditt mål med kampanjen

Her vil du få noen få alternativer som er ganske overfladiske men velg det som peker mot den retningen du ønsker.

 

Bilde: Skjermdump

 

Steg 3 – Skriv inn nettstedets navn

Eksempelvis kan det være Studentmarketing

Bilde: Skjermdump

 

Steg 4 – Skriv inn nettstedets adresse

Under kan dere se eksempelvis hvordan du kan gjøre det.

 

Bilde: Skjermdump

 

Bilde: Skjermdump

 

Steg 5 – Velg deres annonsetekst

Her er det deg og deres kreativitet som kun setter grenser for hva dere kan skrive i annonsen. Google vil komme med tips i et rullegardinvindu men det er ikke alltid dette er like relevant eller optimalt for dere. Et tips er å sette deg selv i situasjonen til deres ønskelige kunder og prøve å forstå hva som hadde fanget dere hvis dere var i den situasjonen.

 

Bilde: Skjermdump

 

Steg 6 – Legg til nøkkelord som kan matche deres annonse

 

Bilde: Skjermdump

 

Steg 7 – Velg hvor dere ønsker at deres annonse skal annonseres geografisk

Har du og din bedrift kun virksomhet i Norge og har ikke tenkt å bevege dere ut av landet, kan dere holde dere til å annonsere i Norge. Skulle du dermed ønske å treffe flere enn bare nordmenn kan du utvide det geografiske området slik at du treffer internasjonalt også.

 

Bilde: Skjermdump

 

Bilde: Skjermdump

 

Steg 8 – Sett et budsjett for annonseringen

Bilde: Skjermdump

 

Steg 9 – Se over kampanjen

Hvis du har følget med nå vil du se at annonseteksten min er på norsk, men jeg har også valgt å annonsere over hele Europa. Jeg ville dermed rådet meg selv og deg hvis du har gjort det samme, og endret teksten til Engelsk slik at den appellerer til hele Europa og ikke bare Norge. Det du også kan gjøre som er enda bedre, er å lage to separate kampanjer, hvor den ene er rettet mot Europa og hvor den andre er rettet mot Norge.

Bilde: Skjermdump

 

Steg 10 – Fyll betalingsinfo

Det siste steget er å fylle inn betalingsinfoen og etter det er du klar for å publisere din første Google Ads kampanje. Jeg håper at denne artikkelen var til hjelp for deg og at det løste eventuelle utfordringer. Skulle du ønske hjelp med Google Ads kan du ta kontakt med meg og min studentbedrift  Student Marketing da vi ønsker gjerne å hjelpe dere.

 

Ha en fin dag videre!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.